Op 1 december zijn in Theater Amsterdam de Entree Awards uitgereikt: vakprijzen voor de beste nieuwe bars, restaurants, hotels en horecaprofessionals. Lucia in Rotterdam werd uitgeroepen tot Best New Dine & Drink concept big city 100 – 200 guests 2025. De jury was zeer onder de indruk: “Lucia is een sprookje. Alles klopt van begin tot eind.” De verkiezing is een initiatief van het onafhankelijke horecaplatform Entree.
Nominaties
Een onafhankelijke vakjury met onder andere trendwatchers, horecaondernemers en foodies bezocht afgelopen maanden 54 genomineerde horecabedrijven: 48 nieuwe zaken en zes zaken die niet nieuw zijn, maar wél aan de top staan. Ook werden twee persoonsgebonden prijzen uitgereikt: de Horecaondernemer van het Jaar en Best Bartender. Voor deze laatste titel werd een competitiedag gehouden, onder leiding van een vakjury.
De jury over Lucia in Rotterdam
"Lucia is een sprookje. Precies wat je van een zaak zou willen. Alles klopt van begin tot eind. De service is uitmuntend. Elke avond zit ramvol. Deze zaak had er al tien jaar kunnen staan, maar hij kan ook nog makkelijk meer dan tien jaar mee. Als je er bent, ben je ook meteen al bezig met je volgende bezoek.”
Jury
De jury bestaat uit 23 specialisten, onder wie Ron Blaauw en Joris Bijdendijk (chefs), Ad Schaap (eigenaar De Beren) en Anne de Buck (oprichter Your Little Black Book). Voorzitter van de jury en hoofdredacteur van Entree Magazine Iris Kranenburg: “De juryleden zijn onafhankelijk en zwaargewichten in hun vakgebied. Dankzij hun statuur is een nominatie beslist van meerwaarde.”
Italiaans restaurant Lucia uit Rotterdam wint Entree Award
2 December 2025, 17:51 uur
Rotterdam & Regio